Protegim els camps de la kosturica dels atacs del senglar

Header image
Watch video
Finished 27 / 07 / 2023
Funded!
Received
€ 26.186
Minimum
€ 12.000
Optimum
€ 20.000
205 Co-financiers
Channel
 • Contributing € 25

  APORTACIÓ FAUNA BENÈFICA

  Amb aquesta aportació el teu nom apareixerà en el mural de la paradeta de la Masia de Can Marquès

  Aportar desgrava: calculadora fiscal
  https://www.goteo.org/calculadora-fiscal

  > 39 Co-financiers
 • Contributing € 50

  APORTACIÓ FLORA AUXILIAR

  Amb aquesta aportació el teu nom apareixerà en el mural de la paradeta de la Masia de Can Marquès , et convidem al tast de tomàquets i al dinar en les pròximes Portes obertes que farem a la Kosturica.

  Aportar desgrava: calculadora fiscal
  https://www.goteo.org/calculadora-fiscal


  > 33 Co-financiers
 • Contributing € 100

  APORTACIÓ LLAURAT

  Amb aquesta aportació t'obsequiem amb una navalla de la marca Pallaresa del model Ripollesa serigrafiada amb el nom de la kosturica i el teu nom apareixerà en el mural de la paradeta de la Masia de Can Marquès
  Es cobreixen els costos de l enviament a la península.
  Aportar desgrava: calculadora fiscal
  https://www.goteo.org/calculadora-fiscal

  > 44 Co-financiers
 • Contributing € 200

  APORTACIÓ ENCOIXINAT

  Amb aquesta aportació t'obsequiem amb una armilla de folre polar negre amb logo de la kosturica i el teu nom apareixerà en el mural de la paradeta de la Masia de Can Marquès
  Es cobreixen els costos de l'enviament a la península.

  Aportar desgrava: calculadora fiscal
  https://www.goteo.org/calculadora-fiscal

  > 06 Co-financiers
 • Contributing € 300

  APORTACIÓ SEMBRA

  Aquesta aportació et permet gaudir d'una jornada diürna en l'entorn natural de la Masia Can Marquès per a un grup de màxim 40 persones. Tindreu a disposició l'espai a l'ombra de les alzines amb la logística bàsica perquè pogueu organitza-vos un dinar ( taules, cadires, la letrina seca ...). També disposem de barbacoas i llenya en la temporada en que està permès fer foc i opcionalment podrem fer-vos una explicació del projecte amb visita a l 'hort.

  El teu nom també apareixerà en el mural de la paradeta de la Masia de Can Marquès.

  Aportar desgrava: calculadora fiscal
  https://www.goteo.org/calculadora-fiscal

  > 05 Co-financiers
 • Contributing € 300

  APORTACIÓ GOTA A GOTA

  Amb aquesta aportació t'obsequiem amb una navalla de la marca Pallaresa del model Ripollesa serigrafiada amb el nom de la kosturica, una armilla de folre polar negre amb logo de la kosturica i el teu nom apareixerà en el mural de la paradeta de la Masia de Can Marquès
  Es cobreixen els costos de l enviament a la península.

  Aportar desgrava: calculadora fiscal
  https://www.goteo.org/calculadora-fiscal

  > 08 Co-financiers
 • Contributing € 400

  APORTACIÓ GESTOS AL CAMP

  Amb aquesta aportació tindràs una Aquarel·la amb motius agrícoles de Núria Gonzalez.
  Projecte “Gestos”. És un treball de camp per captar el moviment humà, el gest de sembrar, plantar, enfilar i recollir. El teu nom apareixerà en el mural de la paradeta de la Masia de Can Marquès
  Es cobreixen els costos de l enviament a la península.

  Aportar desgrava: calculadora fiscal
  https://www.goteo.org/calculadora-fiscal

  > 00 Co-financiers
 • Contributing € 500

  APORTACIÓ COLLITA

  Amb aquesta aportació t'obsequiem amb una navalla de la marca Pallaresa del model Ripollesa serigrafiada amb el nom de la kosturica, una armilla de folre polar negre amb logo de la kosturica i una aquarel·la de Núria Gonzalez.
  Es cobreixen els costos de l enviament a la península. El teu nom apareixerà en el mural de la paradeta de la Masia de Can Marquès

  Aportar desgrava: calculadora fiscal
  https://www.goteo.org/calculadora-fiscal

  > 08 Co-financiers

About this project

Instal.lació d'una tanca perimetral per evitar l'entrada del senglar als camps i que destrossi els cultius.

Needs Infrastructure Minimum Optimum
Tancat per a evitar l'entrada del senglar en les finques agrícoles de la Kosturica
Compra de material i instal·lació del tancat per a la finca de Can Marquès a Canovelles. Els diners que ens van robar estaven pensats principalment per instal.lar la tanca de Can Marquès . Per tancar 760 metros linials hem pensat en: * estaques de castanyer de 2 metres amb un pressupost de 1470€ * malla de varilla partida per la meitta amb una alçada de 1 metre amb un pressupost de 2464€ * amb la tornilleria, les vantoneres i les portes arribariem a 1350 * a la part de dalt afegiriem un fil elèctric per donar-li alçada per si el senglar salta o s'instaura el cabirol que ja fa dies que el veiem per la zona amb un pressupost de 364€ * la instal.lació ens enganxa en plena època de feina per tant necessitarem ajuda externa amb un pressupost de 6000€. En total puja a 11648€ però el preu del ferro va pujant cada setmana així que arribarem fins on poguem!
€ 12.000
Tancat per a evitar l'entrada del senglar en les finques agrícoles de la Kosturica.
Compra de material i instal·lació del tancat per a la finca del Pla dels Naps de Santa Eulàlia. Aquesta finca fa dos anys que no hi podem cultivar hortalisses i només hi sembrem civada flor i alfals esperant que amb cultius de secà no entri tant el senglar però igualment nve i llaura els camps. Si arribem al optim d'aportacions podrem tancar una part d'aquestes terres i recuperar-la per fer-hi horta. La tanca seria el mateix disseny que la de Can Marquès i entre les estaques, la malla, , la tornilleria , les portes i la instal.lació el pressupost pujaria a 8375€.
€ 8.000
Total € 12.000 € 20.000
Necessary
Supplemental

General information

Qui som?
La Kosturica és un projecte agroecològic de producció d‘hortalissa ecològica i venta en circuits curts de comercialització en base a relacions de compromís entre productors i consumidors. Proveïm a més de 200 famílies amb cistelles bàsiques, punt de venta a la finca, menjadors escolars i altres pageses. També tenim una gran família de amigues que han passat per aquest projecte donant un cop de mà i que sempre hi són quan les necessitem.

A més de ser un projecte productiu busquem un marc ètic i polític de base on assagem alternatives al sistema capitalista amb formes de vida més respectuoses amb el medi ambient i amb les persones.

Treballem per trobar solucions a la manca de relleu generacional en l’agricultura ecològica i per un desenvolupament agroecològic de projectes, a petita escala, que produeixin aliments de qualitat sense malmetre el medi i respectant la natura i les persones, caminant cap a la sobirania alimentària.

Aquest projecte va néixer al 2000 i som un referent de perseverança que ha inspirat a molts altres projectes. Des del 2007 treballem en xarxa amb altres projectes com nosaltres i ajudem a tots els projectes, amb aquesta visió agroecològica, a ser més viables.

Main features and goals of the crowdfunding campaign

El passat més de febrer la Kosturica va rebre un robatori que se'n va endur els estalvis de molts any, destinats al necessari projecte de construir un bon tancat per evitar l'entrada dels senglars als nostres horts. Arrel d'això la gran família kosturiquera va fer pinya per animar-nos a fer una campanya de micromecenatge per aconseguir finançar-nos altre cop. I és aquí on ens trobem ara....Ens ajudes?

L'objectiu d'aquesta iniciativa és aconseguir el finançament per comprar el material i fer la instal.lació pel tancat dels camps de la kosturica i evitar que el senglar ens destrossi els cultius i el sistema de reg.

Per què un tancat pels senglars?

Tot neix de l'actual situació crítica per la pressió dels danys que provoca el senglar en els nostres horts. Com que no creiem que la caça sigui la única solució ni volem aniquilar l'espècie, havíem estalviat per construir un bon tancat i evitar l'entrada d'aquests animals als nostres horts.

dsc00959.jpg dsc01437.jpg

Why this is important

Aquesta campanya va dirigida a totes les persones que volen recolzar la viabilitat de la pagesia en el territori.
A les que vulgueu menjar verdures ecològiques de la Vall del l Tenes i a totes les que voleu que tinguem pagesia que proveeixi principalment la població local.

Ajudant-nos a fer el tancament dels camp feu viable un petit projecte agroecològic que ha servit de referencia a molts altres per la seva perseverança, resistència i capacitat d'adaptar-se al nous temps i que alhora a ajudat en tot el que ha pogut a noves incorporacions al sector. Per aquest motiu, tothom que ens ajudi no només ajuda a la kosturica sino que ajuda a tota la Xarxa de productores agroecològiques amb les que treballem.

mobil-kostu-2014-259.jpg 1570268576361.jpg

Team and experience

La Kosturica és un projecte que va nèixer al 2000 i desde llavors hem treballat fort per aconseguir fer viable el nostre projecte agroeclògic que demostri una opció viable i digna per la petita pagesia.

Podem dir que hem aconseguit perseverar desde llavors gràcies a molta gent que ha passat per l'equip i que ha aportat el seu granet de sorra. Molts dels nostres companys han marxat per fer els seus pròpis projectes en altres contrades però sempre hem mantingut un vincle que ha forjat la familia kosturiquera i que ha fet que poguem aforntar les advesistats col.lectivament i amb el suport mutu.
Actualment hi estem treballant 5 persones. Els tres primers estem en trànsit per constituir-nos legalment com una cooperativa tot i que sempre ho hem tingut com a objectiu.

La Maria Roser porta la gestió administrativa, el Jordi està, principalment, amb les màquines (feines de tractor, transports...) i la Maria amb la coordinació, la gestió tècnica, la comunicació amb els clients i amb feines de camp.

Amb el soport d'en Juanmi i en Diba, a camp i en la preparació de les comandes, aconseguim portar a terme totes les tasques necessàries per fer tirar endavant el projecte.

Al llarg d'aquests anys sempre hem comptat amb un munt de col.laboradors amb els que fem intercanvis o ens venen a ajudar desinteressadament.

20230505-161328.jpg dsc-3510.jpg dsf4677.jpg

Social commitment

Sustainable Development Goals

 • Decent Work and Economic Growth

  Sustainable economic growth will require societies to create the conditions that allow people to have quality jobs.

 • Sustainable Cities and Communities

  There needs to be a future in which cities provide opportunities for all, with access to basic services, energy, housing, transportation and more.

 • Responsible Production and Consumption

  Responsible Production and Consumption

 • Climate Action

  Climate change is a global challenge that affects everyone, everywhere.

 • Life On Land

  Sustainably manage forests, combat desertification, halt and reverse land degradation, halt biodiversity loss